Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επιβολή προστίμων από τη Νομαρχία Αθηνών σε ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ


Εκτύπωση

http://www.nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=1855&Itemid=6


Πρόστιμα ύψους 900.472,83 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Νομαρχία Αθηνών σε 207 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα τους τελευταίους μήνες, μετά από εντατικούς και εκτεταμένους ελέγχους των Διευθύνσεων Α.Ε. και Εμπορίου, Εμπορίου και Τουρισμού, Ανάπτυξης, Υγείας, Προστασίας Περιβάλλοντος, Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικού Ελέγχου της Νομαρχίας Αθηνών.

Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται προς κάθε κατεύθυνση. Όπως εμείς επιβάλλουμε πρόστιμα σε όσους αυθαιρετούν και έχουμε την απαίτηση να καταβληθούν, έτσι και η Νομαρχία Αθηνών πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Κατεβλήθη ολόκληρο το ποσό του καταλογισμού, έστω και αν αφορούσε την περίοδο της θητείας άλλου συναδέλφου, γιατί στη Διοίκηση υπάρχει συνέχεια.

Αναλυτικότερα, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

  1. Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων «ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΧΡ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ» (25ης Μαρτίου 1, Ταύρος), καθώς κατά τον έλεγχο στις 03.04.2007 έγινε δειγματοληψία πετρελαίου κίνησης και το δείγμα βρέθηκε νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης.
  2. Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων «ΕΛΕΝΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ» (Λεωφ. Αμφιθέας 43, Παλαιό Φάληρο), καθώς κατά τον έλεγχο στις 17.10.2007 έγινε δειγματοληψία πετρελαίου κίνησης και το δείγμα βρέθηκε νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης.
  3. Πέντε χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΗΛΙΑΣ Κ. ΝΙΝΟΣ ΑΕ» (Λ. Κατσώνη 99, Μοσχάτο), καθώς το προϊόν που παράγει με την ονομασία «φυστίκι κελυφωτό» κρίθηκε από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 25.05.2009 στη βιοτεχνία επεξεργασίας & εμπορίου ξηρών καρπών «ΠΕΤΡΟΣ Μ. ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» στο Περιστέρι (Σολωμού 80).
  4. Πέντε χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑΜ. - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Ο.Ε.» (25ης Μαρτίου & Κύπρου 2, Ταύρος), καθώς κατά τον έλεγχο στις 02.09.2009 διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση ως κάτοχος άδειας λειτουργίας πρατηρίου προμηθεύτηκε πετρελαιοειδή προϊόντα από επιχείρηση που δεν διαθέτει άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών.
  5. Πέντε χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 0Ε», γιατί κατά τον έλεγχο στις 20.11.2009 στο υποκατάστημα της εταιρείας στην Καλλιθέα (Πεισίστρατου 17) κατασχέθηκαν 10 προϊόντα, στα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας και δεσμεύτηκαν άλλα 6 προϊόντα, επειδή δεν έφεραν ενδείξεις για το είδος, την ποιότητα, την προέλευση και ημερομηνία λήξης. Όλα τα προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και καταστράφηκαν.
  6. Τρεις χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία «ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΣ ΑΕ» (Πύργου 21, Μοσχάτο) και μάλιστα ως υπερβάλλον του προστίμου των 2.000 ευρώ που είχαν επιβάλλει υπάλληλοι της Νομαρχίας Αθηνών κατά τον έλεγχο στις 18.02.2010 στην έδρα της εταιρείας. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε αναγραφή επί των παραστατικών εμπορίας και
  7. Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «BAZAAR ΕΠΕ» (Πειραιώς 8, Μοσχάτο), καθώς το προϊόν που εισάγει με την ονομασία «μαργαρίνη» κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 24.03.2008 στο σουπερμάρκετ της επιχείρησης στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 20).
  8. Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «BAZAAR ΕΠΕ» (Πειραιώς 8, Μοσχάτο), καθώς το προϊόν που εισάγει με την ονομασία «μαργαρίνη από ηλιέλαιο» κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 13.03.2008 στο σουπερμάρκετ της επιχείρησης στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 20).
  9. Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΣΙΜΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΑΕ» (Πειραιώς 8, Μοσχάτο), καθώς το προϊόν που συσκευάζει με την ονομασία «αρσενικό τυρί Νάξου» κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό ως προς την σύνθεσή του, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 05.02.2008 στο σουπερμάρκετ της εταιρείας ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στη Δάφνη (Λ. Βουλιαγμένης 140 & Μεσολογγίου 3).
  10. Δύο χιλιάδες ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων «ΕΤΕΚΑ - ΛΟΥΚΙΔΟΥ ΟΛΓΑ» (Ποσειδώνος 30, Καλλιθέα), γιατί μετά από καταγγελία καταναλώτριας που προσκόμισε δείγμα βενζίνης σούπερ, το οποίο προμηθεύτηκε από το πρατήριο στις 28.01.2009, διαπιστώθηκε από την Δ' Χημική Υπηρεσία Πειραιά ότι το δείγμα ήταν μη κανονικό.


2 σχόλια: