Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ετοιμάζεται σκληρό πακέτο μέτρων άμεσης… είσπραξης


Αυξάνει η πίεση της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη νέων, σκληρών, μέτρων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να αρχίσουν να αποδίδουν άμεσα, έτσι ώστε – αν είναι δυνατόν – μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 να έχει καλυφθεί η μαύρη τρύπα που θα έχει προκύψει απ΄ την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011.

Και το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι: τι είδους μέτρα θα είναι αυτά, που θα αρχίσουν να φέρνουν λεφτά στα δημόσια ταμεία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Η ίδια η τρόικα αποφεύγει να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δική της δουλειά.

Το είπε άλλωστε, με ξεκάθαρο τρόπο, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνο – Αμερικανικό Επιμελητήριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στο ίδιο συνέδριο, ωστόσο, ήταν που και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος εξεδήλωσε την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει στην ανάληψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών, προς αυτή την κατεύθυνση.

Στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα προς τα επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του.

Το τελικό συμπέρασμα απ όλα τα παραπάνω;

Ετοιμάζεται ένα σκληρό πακέτο μέτρων, άμεσης απόδοσης, ως μόνη λύση στην ανικανότητα της διοίκησης να εφαρμόσει τα μέτρα που είχε ανακοινώσει τη χρονιά που φεύγει.

Και οι συνήθεις ύποπτοι που πληρώνουν κάθε φορά αυτή την αδυναμία, θα κληθούν σύντομα, για μια ακόμα φορά να περάσουν από τα γκισέ των δημοσίων ταμείων.

Το μόνο που απομένει είναι να δημοσιοποιηθεί το ακριβές περιεχόμενο αυτού του πακέτου. Όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον γνωστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου