Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Οι γυναίκες που ΔΕΝ γιορτάζουν ποτέΔημοσιευμένη  εικόνα


  • Κάθε χρόνο 8 Μαρτίου είναι η γιορτή της γυναίκας… Μια γιορτή για τα δικαιώματα όλων των γυναικών του κόσμου…Οι διάφορες κυρίες των διάφορων γυναικείων οργανώσεων θα πάνε κομμωτήριο ,θα φορέσουν τα σινιέ τους και θα εκφωνήσουν περισπούδαστους λόγους για την καταπίεση των γυναικών.
Κάποιες άλλες θα πάνε επίσης κομμωτήριο, θα βάλουν επίσης τα καλά τους και θα ξεχυθούν στα διάφορα μπουζουκομάγαζα μέχρι πρωίας,ξεφεύγοντας τάχα απ'την μιζέρια και την καταπίεσή τους.

Κάποιες άλλες δεν θα πάρουν καν χαμπάρι.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Είναι αυτές που κακοποιούνται καθημερινά απ΄τους συντρόφους τους ....

Είναι αυτές που βιάζονται καθημερινά στο σώμα και στην ψυχή ....

Είναι αυτές που πουλιούνται κάθε μέρα για να επιβιώσουν ....

Υπάρχουν κάπου στον κόσμο κι αυτές...

Δημοσιευμένη  εικόνα

..αλλά κι αυτές...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Είναι αυτές στην Σομαλία αλλά και σε χώρες του δυτικού κόσμου όπου η κλειτοριδεκτομή συνεχίζεται ανεξέλεγκτη ....

Δημοσιευμένη  εικόνα

Σύμφωνα με τη διδάκτορα Ιστορίας κ. Αριάνδη Γερούκη, όσοι λαοί προχωρούν σε αυτό το έθιμο έχουν την πεποίθηση ότι η γυναικεία κλειτορίδα αποτελεί απομεινάρι του αντρικού φύλου στη γυναίκα και πρέπει οπωσδήποτε να απαλειφθεί ως κάτι ακάθαρτο και επικίνδυνο για τον άνδρα.

Πιστεύεται ακόμη ότι με τη πάροδο του χρόνου η κλειτορίδα θα μεγαλώσει ανεξέλεγκτα και θα απειλήσει ίσως κάποια στιγμή την ακεραιτότητα του αρσενικού, για αυτό και η αφαίρεσή της γίνεται σε πολύ μικρή ηλικία.

Οι γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή θεωρούνται ακάθαρτες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.

Υπάρχουν τρεις τύποι κλειτοριδεκτομής:

- το κόψιμο της άκρης της κλειτορίδας
- η ολική αφαίρεση της κλειτορίδας και
- ο πιο σκληρός, ο οποίος ονομάζεται φαραωνική περιτομή συνιστά την αποκοπή ολόκληρης της κλειτορίδας, των εσωτερικών και εξωτερικών μεγάλων χειλέων και στη συνέχεια γίνεται συρραφή της εισόδου του κόλπου….

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως :

Συνολικά 140 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή και ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 2 εκατομμύρια.
Μόνο της Αφρική 92 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.
Μέχρι και σήμερα συνιστά μια βάρβαρη τακτική που προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία της γυναίκας.

Είναι αυτές που ακόμα και μέχρι σήμερα το να είσαι γυναίκα σημαίνει υπόδουλη και ιδιοκτησία κάποιου ....

Δημοσιευμένη  εικόνα

Είναι αυτές στην Υεμένη που επιτρέπεται νόμιμα η παιδεραστία! Ανήλικα κοριτσάκια από 8 ετών και πάνω δίνονται έναντι προίκας σε 40χρονους και 50χρονους.
Το κοράνι λέει... πως οι γυναίκες είναι σαν το χωράφι του κάθε άνδρα... έχει δικαίωμα ο καθένας τι και πως θα το σπείρει ....

Δημοσιευμένη  εικόνα

Είναι όλες αυτές που ΔΕΝ θα γιορτάσουν σήμερα, και που θα τις έχουμε ξεχάσει ΟΛΟΙ την επόμενη μέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου